• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Промисловці домоглися від держави 20%-ї компенсації вартості сільськогосподарської техніки
    Опубликовано: 2017-03-27 13:29:24

    Уряд надаватиме часткову компенсацію вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Рішення прийняте за пропозицією Національного комітету з промислового розвитку, що активно відстоював  програми підтримки вітчизняних товаровиробників. Відповідна постанова Кабміну, що регулює порядок виділення коштів на ці цілі, затверджена у березні цього року.
    Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання буде надаватися у розмірі 20 відсотків.
    «Це дозволить підвищити купівельну спроможність сільськогосподарських товаровиробників та оновити їх технічний парк. Окрім того, оскільки компенсація стосуватиметься техніки та обладнання вітчизняного виробництва, такий крок стимулює національні машинобудівні підприємства до нарощення випуску таких товарів», – переконаний керівник однієї з робочих груп Нацкомітету, президент УСПП Анатолій Кінах.
    Часткова компенсація надаватиметься на техніку та обладнання, ступінь локалізації виробництва яких перевищує 60%, крім певних інших товарних груп. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем програми буде Мінагрополітики. Список сільськогосподарської техніки, частину вартості якої буде компенсовано, буде формуватися спеціальною комісією, що утворюється Мінекономрозвитку.
    Нагадаємо, Національний комітет з промислового розвитку України, який очолює Прем’єр-міністр та до якого входять промисловці, експерти, економісти, активно працює над програмами підтримки національних товаровиробників, розвитком системи внутрішніх замовлень, пожвавленням національного ринку та нарощенням обсягів виробництва в індустрії.
    Серед іншого, комітет напостоює на реалізації плану модернізації «Укрзалізниці», сучасної підтримки промисловості, доступності кредитних ресурсів для реального сектору економіки  тощо.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.