• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інформація про нібито арешт виробничих об'єктів ТОВ СП НІБУЛОН недостовірна. Усі підрозділи компанії працюють у штатному режимі
    Опубликовано: 2017-03-24 16:06:57

    Офіційно повідомляємо, що інформація, опублікована в ЗМІ, не відповідає дійсності.

    Вчора низка інтернет-видань розповсюдила інформацію про нібито арешт Печерським судом м. Києва за клопотанням Генеральної Прокуратури України кількох адміністративних будівель перевантажувального термінала компанії «НІБУЛОН» в м. Миколаєві. На жаль, звичка більшості представників ЗМІ не перевіряти ту чи іншу інформацію перед її публікацією вже стала радше «доброю» традицією, аніж виключенням із правил.

    Офіційно повідомляємо, що інформація, опублікована в ЗМІ, не відповідає дійсності.

    Ухвала слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 16.03.2017 постановлена з питань накладення арешту на майно у кримінальному провадженні № 42016000000002995 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 219, ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 КК України.

    Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень предметом вказаного досудового розслідування є обставини, пов'язані з банкрутством ПАТ «Миколаївський машинобудівний завод» (ідентифікаційний код 33250759) і в подальшому з переходом прав власності на майно ПАТ «Миколаївський машинобудівний завод» до ТОВ «Смарт-Мерітайм Груп».

    ТОВ СП «НІБУЛОН» не має жодного відношення до вказаних суб′єктів господарювання та операцій між ними, в тому числі пов′язаних з нежитловими будівлями літ. 20Б1-2, літ. 20Б-1 і літ. 20В-1.

    Вказані будівлі є колишніми виробничими, складськими та побутовими приміщеннями, приміщенням їдальні та трансформаторної підстанції.

    Починаючи з придбання в лютому 2002 року об′єкта незавершеного будівництва «Реконструкція Східної добудовної набережної», всі об′єкти незавершеного будівництва і нерухомості для спорудження і розвитку перевантажувального термінала для перевалки зернових та олійних культур ТОВ СП «НІБУЛОН» придбало у ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод» на підставі відповідних договорів купівлі-продажу за справедливою ціною. У ПАТ «Миколаївський машинобудівний завод» жодних об′єктів нерухомості ТОВ СП «НІБУЛОН» придбано не було.

    Вказані нежитлові будівлі належали ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод» на підставі договору купівлі-продажу від 05.12.2008, зареєстрованого в реєстрі за № 5116.

    У грудні 2008 року відповідно до договору купівлі-продажу від 10.12.2008, зареєстрованого в реєстрі № 5211, ТОВ СП «НІБУЛОН» придбало у ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод» нежитлові будівлі літ. 20Б1-2, літ. 20Б-1 і літ. 20В-1 загальною площею 128 357 кв. м, розташовані у м. Миколаїв по вул. Каботажний спуск, 21.

    Усі придбані будівлі перебували в аварійному стані і були непридатними для експлуатації та відновлення, що підтверджується матеріалами обстеження, виконаного ліцензованою спеціалізованою проектною організацією (Технічний звіт про передпроектне обстеження будівельних конструкцій цеху № 3, що реконструюється (інв. № 9469), складений ПП «Промжитлобуд», 2010).

    Жодних правочинів із ПАТ «Миколаївський машинобудівний завод», зокрема, щодо вказаних будівель, ТОВ СП «НІБУЛОН» не вчиняло.

    У зв′язку з тим, що перевантажувальний термінал для перевалки зернових та олійних культур мав адресу вул. Каботажний спуск, 1, придбані у ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод» будівлі були включені до складу перевантажувального термінала з наданням єдиної (спільної) адреси вул. Каботажний спуск, 1.

    Так, рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 26.12.2008 № 2441 вищезазначеним нежитловим будівлям була присвоєна нова адреса: м. Миколаїв, вул. Каботажний спуск, 1 і право власності на цілий нежитловий об′єкт (перевантажувальний термінал для перевалки зернових та олійних культур) по вул. Каботажний спуск, 1 у м. Миколаєві оформлено за ТОВ СП «НІБУЛОН».

    У 2010 році ТОВ СП «НІБУЛОН» виконало першу чергу будівництва з розширення перевантажувального термінала по вул. Каботажний спуск, 1 у м. Миколаєві, в результаті якої нежитлові будівлі літ. 20Б1-2, літ. 20Б-1 і літ. 20В-1  були знесені, а на вивільненій земельній ділянці збудовані нові об′єкти перевантажувального термінала для перевалки зернових та олійних культур ТОВ СП «НІБУЛОН».

    Зокрема, на місці знесених будівель і споруд, що були придбані у  ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод» у грудні 2008 року, у 2010 році був збудований новий адміністративно-лабораторний корпус  (літ. 1Ж-1 та літ. 1Ж-3) загальною площею 5876,7 кв. м, трансформаторна підстанція (літ. 2Х), а також виконано благоустрій (влаштовано асфальтобетонне покриття), що підтверджується актом готовності об′єкта до експлуатації від 22.09.2010. на земельній ділянці, на якій розміщувались 4 будівлі попередніх років побудови. Усього у 2010 році було збудовано 3 нових будівлі.

    Нові будівлі були збудовані на підставі новорозробленої проектно-кошторисної документації на підставі дозволу на будівництво, отриманого ТОВ СП «НІБУЛОН» в установленому законодавством порядку. Архітектурно-планувальне рішення, місцерозташування, поверховість, конструкція і місце розташування фундаментів, усі техніко-економічні та інші показники і цільове (функціональне) призначення новозбудованих будівель принципово відрізняються від характеристик нежитлових будівель, які були придбані ТОВ СП «НІБУЛОН» у ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод» у грудні 2008 року.

    Свідоцтвом про право власності на нерухоме майно від 24.09.2010 № 1251, виданим КП «Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації» на підставі рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради, право власності на вказані об′єкти оформлено за ТОВ СП «НІБУЛОН» в цілому.

    Таким чином, з грудня 2008 року нежитлові будівлі літ. 20Б-1, літ. 20Б1-2 та літ. 20В-1 на праві приватної власності вже належали ТОВ СП «НІБУЛОН», а 2010 року, в результаті знесення і виконання на підставі новорозробленої проектно-кошторисної документації будівельно-монтажних робіт з будівництва на їх місці нових будівель іншого функціонального призначення, вони взагалі припинили своє існування як об′єкти нерухомості. Загальна площа новозбудованих будівель на 6959,0 кв. м менша за площу будівель, придбаних у ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод» у грудні 2008 року.

    Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань державна реєстрація утворення ТОВ «Смарт-Мерітайм Груп» проведена 13.03.2009, тобто вже після придбання ТОВ СП «НІБУЛОН» права власності на вищезазначені будівлі.

    ТОВ СП «НІБУЛОН» не вступало в господарські відносини з ТОВ «Смарт-Мерітайм Груп» і не передавало право власності на вказані будівлі ані ТОВ «Смарт-Мерітайм Груп», ані будь-яким іншим особам і залишається одноосібним власником даного майна.

    Отже, адміністративно-лабораторний корпус перевантажувального термінала ТОВ СП «НІБУЛОН» належить іншому власнику, розташований за іншою адресою і має інші розміри та інше умовне позначення (літеру), ніж вказано в  ухвалі слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 16.03.2017 постановлена з питань накладення арешту на майно у кримінальному провадженні № 42016000000002995 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 219, ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 КК України, ніколи не належав і не міг належати ТОВ «Смарт-Мерітайм Груп», а тому не може підлягати арешту на підставі ухвали слідчого судді з питань накладення арешту на майно ТОВ «Смарт-Мерітайм Груп».

    Наша компанія співпрацює з багатьма українськими та міжнародними фінансовими установами, тож операції з купівлі-продажу активів, їхнє походження та відповідна документація, а також етапи будівництва чи введення в експлуатацію нових об‘єктів, ретельно перевіряються та погоджуються з ними.

    На жаль, розповсюдження подібного роду недостовірної інформації створює широкий резонанс як у банківських колах, так і серед представників дипломатичних місій різних країн, які звертаються до нашої компанії за додатковим роз‘ясненням. І ми вдячні їм за довіру до нашої компанії.

    Ми глибоко стурбовані і занепокоєні можливим вчиненням  співробітниками правоохоронних органів силових заходів примусового характеру щодо майна та співробітників ТОВ СП «НІБУЛОН», пов‘язаних із примусовим виконанням ухвали слідчого судді про накладення  арешту на нерухоме майно, і недбалою підготовкою правоохоронними органами клопотання про арешт майна до слідчого судді. Отже, сподіваємося, що Генеральна Прокуратура України проведе належне розслідування цих фактів,  непрофесійним діям слідчих буде дана належна оцінка, а наша компанія буде поінформована, що розслідування, які проводилися у справі про банкрутство ПАТ «Миколаївський машинобудівний завод», яке може бути пов‘язане з діяльністю ТОВ «Смарт-Мерітайм Груп», не мають жодного відношення до нашої компанії, а відповідно і до об‘єктів, що належать нам на законних підставах.

    На сьогодні всі виробничі потужності компанії «НІБУЛОН», в т. ч. і перевантажувальний термінал в м. Миколаєві, працюють у штатному режимі. 

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.