• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В березні «борщовий набір» подорожчає на 10-20%
    Опубликовано: 2017-02-19 15:05:27

    В Україні в березні «борщовий набір» подорожчає на 10-20%.

    Про це повідомив директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає «ГолосUA».

    «В Україні до березня "борщової набір" подорожчає на 10-20%. Підвищення вартості овочів пов'язане з тим, що собівартість зберігання цього продукту досить висока в результаті подорожчання опалення та електрики. Оскільки вартість енергоносіїв знову підвищуватимуть з березня для юридичних осіб, тому ціна на овочі знову буде рости», ― сказав Дорошенко.

    Експерт зазначив, що на поточний момент «борщовий набір» подорожчав на 12%.

    «Овочі росли в ціні не рівномірно: від 7 до 16%. Наприклад, цибуля подорожчала найменше, лідером подорожчання стала картопля. Решта овочі дорожчали рівномірно», ― уточнив Дорошенко.

    Водночас, за його словами, вартість м'ясо не буде сильно підвищуватись.

    «Телятина виросте в ціні на 2-4%. Вартість свинини не зміниться через масові спалахи АЧС. В результаті ми не можемо нікуди поставляти своє м'ясо, і воно залишається на внутрішньому ринку. Але є великі питання до якості даного м'яса і до його безпеки», ― резюмував Дорошенко.

    Нагадаємо, в деяких регіонах України вартість каструлі борщу для середньостатистичної сім'ї обійдеться в 72 грн, якщо приготувати його зі свининою або яловичиною. Хто готує пісний борщ, теж відчує на собі подорожчання, і для такої категорії українців перша страва буде коштувати близько 17 грн.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.