• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄСВ – 2017: все, що треба знати підприємцям
    Опубликовано: 2017-01-09 20:11:05

    Законом України від 6 грудня 2016 року № 1774-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» внесено низку змін законодавства з ЄСВ, які набувають чинності з 1 січня 2017 року, зокрема щодо нарахування та сплати єдиного внеску підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, та особами, які провадять незалежну професійну діяльність.
    Відтепер єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Єдиний внесок для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, нараховується на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску
    Максимальна величина бази нарахування ЄСВ для фізосіб-підприємців й осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, на 2017 рік становить 40 000 грн (1600 грн х 25). Відповідно, максимальна сума ЄСВ, яку необхідно сплатити підприємцю й особі, котра провадить незалежну професійну діяльність, сягає 8800 грн (40 000 грн х 22%).
    Враховуючи те, що віднині для всіх підприємців сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток), тому мінімальна сума ЄСВ становить 704 грн (3200 грн х 22%).
    Підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до 1-ї групи платників єдиного податку, мають право сплачувати ЄСВ у сумі не менше за 0,5 мінімального страхового внеску із зарахуванням відповідних періодів провадження підприємницької діяльності до страхового стажу.
    З 1 січня 2017 року фізособи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи — підприємці, котрі перебувають на загальній системі оподаткування, звільняються від сплати за себе ЄСВ, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами й отримують відповідно до закону пенсію чи соціальну допомогу. Зазначена норма не застосовується до осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.
    Прес-служба Херсонської ОДПІ
    ГУ ДФС у Херсонській області

    agroperspectiva.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.