• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Негативного впливу від відміни державного регулювання цін немає, – Олена Ковальова
    Опубликовано: 2017-01-05 17:39:44

    Динаміка цін у цілому на продовольчий кошик показала, що зростання склало 9,5%. У той момент, коли загальний рівень інфляції в країні у листопаді склав 11,5%.

    Це відзначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова в інтерв’ю для телеканалу «1+1».

    «Станом на сьогодні можемо стверджувати, що негативного впливу від відміни державного регулювання цін ми не отримали. Ми не вбачаємо різкого коливання цін, передумов для цього немає», – зазначила заступник міністра.

    За певними групами товарів (деякі овочі, макаронні вироби, рис та цукор) відбулося навіть зменшення, додала вона.

    За її словами, ціни на деякі товари підвищились в рамках від 1 до 4% у зв’язку з сезонністю. «Значним було підвищення цін лише на молочну групу, але це сезонний фактор. Тому що взимку не вистачає якісної сировини і сировини як такої, – підкреслила Олена Ковальова. – Більше того: молочний ринок, як і будь-який продовольчий ринок, прив’язаний до глобального ринку. Тобто, на світовому ринку зростають ціни на молоко та молочні продукти і відповідним чином реагують ціни на українському ринку».

    Олена Ковальова повідомила, що наприкінці січня буде створено потужну робочу групу під головуванням Мінекономіки для оцінки експерименту щодо відміни держрегулювання цін на продукти та опрацювання можливих шляхів із врегулювання або подальшої дерегуляції на ринку.

    agrotimes.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.