• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Харківщині урожайність цукрових буряків збільшилась на 151 ц/га
    Опубликовано: 2017-01-03 19:30:03


    Цього року урожайність цукрових буряків на Харківщині збільшилась на 151,8 ц/га та становить 505,6 ц/га. За валовим збором цукрових буряків у 2016 році регіон посідає друге місце в Україні.
     
    Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Харківської ОДА, передає Kurkul.
     
    За інформацією спеціалістів, цього року (у порівнянні з минулим) площа збирання цукрових буряків збільшилась на 8,6 тис. га, або на 55,8%, та становила 24,0 тис. га.
     
    «Валовий збір цукрових буряків по усіх категоріях господарств збільшився в 2,1 раза, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, та становить 1,1 млн тонн. Урожайність цієї культури також збільшилась на 151,8 ц/га та становить 505,6 ц/га», - зазначили у департаменті.
     
    Найбільша урожайність у таких підприємств області: ПАОП «Промінь» (Красноградський район) - 634,5 ц/га; ПрАТ «АФ» ім. С. Сковороди (Золочівський район) - 611,3 ц/га; ТОВ СП «Родина» (Богодухівський район) - 673,7 ц/га.
     
    У поточному році виробництво цукру здійснюють 6 цукрових заводів: «Цукровик-Агро», «Первухінський цукровий завод», «Білий Колодязь», «Цукрове», «АПК «Савинська» і «Новоіванівський цукровий завод».
     
    Також додається, що станом на 26 грудня 2016 року вироблено 160 тис. тонн цукру, це у 2,1 раза більше ніж у минулому році

    agro-business.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.