• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні органічні добрива застосовуються лише на 1% земель
    Опубликовано: 2017-01-03 19:07:56


    Зменшення виробництва й застосування органічних добрив призвело до втрати гумусу українськими ґрунтами. В абсолютному значенні кількість гумусу в ґрунті зменшилась на 0,22%.
     
    Про це розповів Євген Володимирович Скрильник, завідуючий лабораторією органічних добрив і гумусу ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського», передає SuperAgronom.
     
    Експерт зазначив, що за сотанні 25 років відбулось скорочення поголів'я ВРХ у 5 разів, через що забезпечення земель органічними добривами взагалі, і гноєм зокрема, значно впало. На сьогодні на кожен гектар землі сільськогосподарського призначення припадає всього 0,5 т гною.
     
    Через низьку кількість органічних добрив стрімко знижується родючість ґрунтів - вміст гумусу в них знизився на 0,22%.

    За даними Інституту ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського, лише 1,1% площ сільськогосподарських угідь сьогодні обробляється з використанням органічних добрив.

    agro-business.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.