• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінінфраструктури розкритикувало фінплан «Укрзалізниці» на 2017 рік
    Опубликовано: 2016-12-26 14:30:08

    Міністерство інфраструктури погодило фінансовий план «Укрзалізниці» (УЗ) на 2017 рік, хоча очікувало на більш ґрунтовний та системний документ.

    Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає прес-служба відомства.

    «Фінансовий план є відверто слабким. Він не відображає повною мірою весь спектр напрямків розвитку компанії в наступному році. Фінплан погоджено в цілому, інакше робота компанії опинилася б на межі зупинки. Проте, ми очікували на інший підхід», ― сказав Омелян.

    Перший заступник міністра інфраструктури України Євген Кравцов заявив, що процедура планування на «Укрзалізниці» залишилась такою ж, як була 5, 10 і 15 років тому.

    «Зберігся радянський підхід до планування: підрозділи УЗ подають плани, їх ріжуть, окремі пункти затверджують і включають в один єдиний фінплан компанії. Це не той підхід, якого ми очікували від нової команди, яка, в першу чергу, мала запровадити європейське бачення розвитку компанії, а не збирати фінплан, як пазли з різних картинок», ― сказав Кравцов.

    За його словами, план не має стратегічного спрямування, він не визначає подальший розвиток компанії.

    Кравцов також зазначив, що викликають багато запитань плани керівництва УЗ щодо закупівлі нових вагонів та локомотивів.

    «Оновлення рухомого складу ― пріоритетне завдання. Але відсутність системного бачення та плани щодо закупівлі тепловозів замість електровозів викликає більше запитань, ніж дає відповідей», ― додав заступник міністра.

    Загалом, за словами Кравцова, міністерство не побачило системної та переконливої позиції щодо розподілу 12 млрд гривень капітальних інвестицій, спрямованих на розвиток компанії в 2017 році.

    Проект фінплану надіслано на погодження у відповідні ЦОВВ, після чого його буде внесено на розгляд Кабміну.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.