• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вітчизняні виробники перейшли на пальмову олію
    Опубликовано: 2016-12-25 10:02:42

    Вітчизняні кондитери збільшили використання у виробництві пальмового масла. Таку думку висловила заступник директора Центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кільдій.

    Нагадаємо, згідно з даними митниці, у вересні-листопаді 2016/17 МР Україна імпортувала 81,6 тис. тонн пальмової олії, що на 67% перевищило показник аналогічного періоду сезоном раніше (48,9 тис. т).

    «Зростання імпорту пальмової олії може бути пов'язане зі святами, тому що вся кондитерка, всі цукерки і печиво дуже сильно пов'язані з пальмовою олією і іншими кулінарними жирами. Традиційно під свята такої продукції завжди більше», - зазначила Ніна Кальдій.

    За її словами, переорієнтація на пальмову олію, можливо, була пов'язана з тим, що трансжири, що містяться в маргарині, несуть більше шкоди, ніж, власне, сама пальмова олія.

    Як уточнила експерт, якщо раніше в рецептурах більшості кондитерських виробів зустрічалися вершкове масло і згущене молоко, справжній шоколад, то зараз все більше використовують замінники жиру.

    Крім того, як зазначила Ніна Кальдій, в даний час на ринку продовжує зростати частка молоковмісних продуктів, в яких молоко все більше замінюється рослинними жирами.

    «Виробники намагаються хоч якось стримувати ціни, тому що продукти і так у нас зовсім не дешеві», - підсумувала експерт.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.