25 дек, 10:02
Вітчизняні кондитери збільшили використання у виробництві пальмового масла. Таку думку висловила заступник директора Центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кільдій.
Нагадаємо, згідно з даними митниці, у вересні-листопаді 2016/17 МР Україна імпортувала 81,6 тис. тонн пальмової олії, що на 67% перевищило показник аналогічного періоду сезоном раніше (48,9 тис. т).
«Зростання імпорту пальмової олії може бути пов'язане зі святами, тому що вся кондитерка, всі цукерки і печиво дуже сильно пов'язані з пальмовою олією і іншими кулінарними жирами. Традиційно під свята такої продукції завжди більше», - зазначила Ніна Кальдій.
За її словами, переорієнтація на пальмову олію, можливо, була пов'язана з тим, що трансжири, що містяться в маргарині, несуть більше шкоди, ніж, власне, сама пальмова олія.
Як уточнила експерт, якщо раніше в рецептурах більшості кондитерських виробів зустрічалися вершкове масло і згущене молоко, справжній шоколад, то зараз все більше використовують замінники жиру.
Крім того, як зазначила Ніна Кальдій, в даний час на ринку продовжує зростати частка молоковмісних продуктів, в яких молоко все більше замінюється рослинними жирами.
«Виробники намагаються хоч якось стримувати ціни, тому що продукти і так у нас зовсім не дешеві», - підсумувала експерт.
agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/302192.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM