• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МЕРТ прогнозує зростання сільгоспвиробництва
    Опубликовано: 2016-12-02 18:30:00

    Основними ризиками для сільгоспвиробництва можуть стати несприятливі погодні умови та можлива ескалація військового конфлікту на сході країни.

    Міністерство економічного розвитку і торгівлі поліпшило прогноз зростання сільськогосподарського виробництва в Україні 2016 року до 2,2% з раніше прогнозованих 0,7%. Про це повідомляється в аналітичному матеріалі, опублікованому на сайті Мінекономрозвитку.

    "За підсумками 2016 року найвищі результати валового збору більшості сільськогосподарських культур (зокрема, ярих культур), ніж очікувалося, на тлі високої врожайності компенсують негативну динаміку у тваринництві, яка формуватиметься в умовах високої витратності виробництва", - підкреслюють аналітики міністерства.

    Разом з тим, за оцінкою Мінекономрозвитку, основним ризиком для динаміки сільгоспвиробництва до кінця року можуть стати несприятливі погодні умови, які можуть перешкодити зібрати урожай кукурудзи. Крім того, ризиком є також можливість ескалації військового конфлікту на сході країни.

    Нагадаємо, зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в січні-жовтні 2016 року склало 2,8% порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.