• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За кілограм сушених біляків на Закарпатті просять тисячу гривень
    Опубликовано: 2016-11-10 18:30:00

    Навіть маститі любителі тихого полювання слабо пригадують такий скупий грибний сезон на щедрій лісовими дарами Міжгірщин на Закарпаттіі, як цьогорічний.

    Практично лиш у вересні короткочасно «вибухнув» урожай довгоочікуваних першосортних біляків, коли масово люд помандрував, у тому числі з-за меж району, на зелені околиці в пошуку делікатесних трофеїв.

    Оказією виявилося й те, що інших видів грибів теж була мізерна кількість, приміром літніх та осінніх опеньків. Бувало, що їх у гірському краї носили міхами.

    Грибники зі стажем сумно скаржаться, що не зуміли запастися й четвертиною лісових харчів, як у минулі роки, й поповнити гаманці за їх продаж – природна скарбниця ще й як виручає населення безробітної місцевості. За нинішнього дефіциту ціна на гриби майже захмарна. За кілограм сушених біляків зараз просять не менше тисячі гривень. А якщо лише шапочки, то вартість вище півтори тисячі української валюти.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.