• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Свинина виросте в закупці до 31 грн/кг у живій вазі
    Опубликовано: 2016-11-01 20:30:00

    Відновлення цін на ринку живця відбулося в кінці жовтня, і, найвірогідніше, «зачепить» початок листопада. Так, минулого тижня очікування виробників підтвердилися, тож свиней забійних кондицій реалізували по 29,1 грн/кг, як планували раніше. Перший тиждень листопада також відзначиться вищими цінами. Зокрема, основну частину живця реалізуватимуть в діапазоні від 29-30,5 грн/кг. Проте окремі невеликі партії «розписали» дорожче — їх закупівельна ціна перевищує 31 грн/кг.

    «Відвоювати» вищу ціну на свинину дозволила активізація попиту з боку закупівельників, які просили додаткові об’єми живця та були готові відновити роботу з постачальниками сировини, торгівлю з якими до цього вели мляво. Крім цього, «підігрівають» ситуацію на ринку чутки про неофіційний відтік свиней за межі країни, поступове «згортання» присадибного свинарства та обмеження торгівлі свининою в АЧС-позитивних областях.

    Зазначимо, що аналогічний підйом цін спостерігався у відповідний період минулого року. Однак, цьогоріч закупівельні ціни знаходяться на помітно нижчому рівні ніж у 2015-му через відсутність активної зовнішньої торгівлі та недостатньої купівельної спроможності українців, які могли б підтримати їх рівень.

    infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.