• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Досвід взаємодії агрокомпанії з держустановами
    Опубликовано: 2016-10-29 18:30:00

    Ні для кого не секрет, що в Україні органи державної влади корумповані і часто вставляють палки в колеса бізнесу. Дану проблему не оминули на Конференції аграрних юристів, яка проходить сьогодні в Київському Гольф Центрі, організатором якої виступає інформаційна компанія "ПроАгро". Про особливості взаємодії юристів агрокомпаній з державними структурами розповів Роман Лещенко, власник групи компаній «Агродар».

    «З органами державної влади ми працюємо виключно в межах, передбачених законодавством України. Але постійно, як і будь-яка інша компанія аграрної галузі, стикалися з перевірками і обласних адміністрацій, і пожежної служби, податкової, санепідемстанції», - розповідає Роман Лещенко.

    На його думку,  юридична освіта дає можливість уникнути багатьох проблем. Для роботи з чиновниками була сформована юридична команда, яка відповідала на запити офіційних структур, приймала участь у засіданнях. Але, як зазначає експерт, «якщо влада перечить і заважає, то рішення може бути лише одне – треба самим навести лад».

    «Сьогодні орендуємо землю у восьми сільрадах. Багато коштів вклали в інфраструктуру і створення нових робочих місць, побудували млин, машинно-моторну станцію. Зворотнім зв’язком від влади стало те, що компанію перестали чіпати. Але ми пішли далі, і на місцевих виборах отримали більшість у районних та міських радах. Ключовими для нас були бюджетна та земельна комісії. За цим прослідувало погодження  голів держадміністрацій, відповідні перевірки, запити. Тобто, з точки зору територіальної позиції,  ми  самі стали владою і почали контролювати через районні ради дії чиновників. Повністю змінили структуру влади, звільнили корумпованих чиновників», - зазначає Роман Лещенко.

    Експерт додає, що у зв’язку з децентралізацію держава усунулася від підтримки органів місцевого самоврядування, через що сьогодні багато сіл не мають коштів на фінансування. 

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.