• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд погасить борги перед аграріями
    Опубликовано: 2016-10-15 16:30:00

    Проект державного бюджету України на 2017 рік передбачає погашення 660 млн грн заборгованості перед сільськогосподарськими підприємствами за програмами державної підтримки попередніх років за рахунок коштів спеціального фонду держбюджету, який фінансується за залишковим принципом.

    "У бюджеті 2017 роки ми зобов'язані погасити ті борги, які має держава перед аграрним бізнесом, які були накопичені за попередній час. Плануємо їх виплатити за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету. Номінально ця сума сьогодні коливається на рівні 660 млн грн", - сказав директор департаменту фінансово-кредитної політики в агропромисловому комплексі Міністерства аграрної політики та продовольства Баграт Ахіджанов.

    Він зазначив, що дана сума поки не точна, і погашенню підлягатиме та заборгованість, яка буде зареєстрована на 1 січня 2017 року.

    "Ті сільгосппідприємства, заборгованість перед якими буде зареєстрована на 1 січня 2017 року, матимуть право на її погашення протягом 2017 року», - зазначив Баграт Ахіджанов.

    При цьому він підкреслив, що виконання зобов'язань МінАпк щодо погашення боргу буде залежати від наповненості спеціального фонду держбюджету в наступному році.

    "За наповнення коштів спеціального фонду має відповідати Міністерство фінансів та інші відповідальні органи. Те, наскільки він буде виконаний, я думаю, покаже роботу фіскальних органів та інших відомств, які наповнюють цей спеціальний фонд", - сказав Баграт Ахіджанов.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.