• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відміна держрегулювання цін не вплинула на ринок цукру
    Опубликовано: 2016-10-07 18:30:00

    За даними «Укрцукру» ціна на цукор залишилась незмінною після відміни Кабміном державного регулювання цін. Оптово-відпускна ціна на цукор протягом тижня стабільно тримається на рівні 12,80-13,60 грн/кг.

    «НАЦУ «Укрцукор» виступає за скасування державного регулювання мінімальних цін на соціально значущі продукти і цукор зокрема. Бували такі роки коли ціна на ринку є нижчою, ніж встановлена мінімальна ціна Кабміном. Тобто виробники не могли продати свою продукцію, бо ринкова ціна була нижчою від мінімальної», - коментує голова правління Андрій Дикун.

    За його словами, такі випадки в цукровій галузі призвели до скорочення підприємств, яких раніше було більше сотні, а в минулому році працювало лише 36. «Таке регулювання галузі не відповідає поточним ринковим умовам. Як приклад, маємо щорічні стрибки цін, дефіцит або профіцит цієї продукції на внутрішньому ринку, а також суттєве зменшення кількості виробників цукру», - пояснює Андрій Дикун.

    Нагадаємо, минулого тижня Кабінет Міністрів прийняв постанову, що припиняє цінове регулювання соціальнозначущих продуктів харчування.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.