• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держрегулювання цін не працює у випадку свинини
    Опубликовано: 2016-10-07 17:30:00

    Нещодавно Кабмін затвердив пілотний проект скасування державного регулювання цін на продукти харчування. Його реалізація триватиме 3 місяці — з 1 жовтня 2016 року по 1 січня 2017-го.

    Свинина — одна з позицій,  яка входить до переліку продуктів, ціни на які регулює держава. Тож, чи вплине на свинарську галузь реалізація цього проекту, пояснив Президент Асоціації свинарів України Артур Лоза:

    «Держрегулювання цін на продукцію свинарства, як поняття, існувало, але реально ніколи не працювало. Пояснення цьому просте: свинарство у всьому світі, й Україні зокрема, — саморегульована галузь, і ключовий чинник регулювання — виробництво конкурентної свинини (по ціні тощо).

    Відтак, фактично, скасування чи застосування держрегулювання не грає жодної ролі.  У випадку зі свининою, завжди спрацьовують ринкові механізми, тож регулювання не відчував ні виробник, ні споживач».

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.