• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмін скасував держрегулювання цін на продукти харчування
    Опубликовано: 2016-09-23 17:30:00

    Кабінет міністрів України схвалив запуск пілотного проекту щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування з 1 жовтня 2016 року. Відповідне рішення було прийнято 22 вересня під час засідання уряду. В уряді впевнені, що такий крок дозволить зменшити адміністративний тиск на бізнес і відмовитися від застарілих адміністративних практик.

    «Проект постанови розроблено з метою практичного дослідження дієвості цінового регулювання на продукти харчування і прийняття рішення щодо доцільності збереження такого регулювання», - сказав глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. За його словами, проект стартує 1 жовтня 2016 року і завершується 1 січня 2017 року.

    Радник міністра економічного розвитку України Дмитро Романович  заспокоює - підвищення цін не буде: "Скасування регулювання ніяк не вплине на ціни, оскільки в Україні вони ринкові. Цінове регулювання у нас в країні практично не працює вже багато років. Весь цей час це був механізм корупції і ускладнення життя не тільки бізнесу, а й кожному українцеві. За даними досліджень, які проводилися на цю тему, видно, як регулювання тільки прискорювало зростання цін на соціальні продукти. Виробники і ритейл вже давно навчилися обходити ці обмеження. Для того, щоб виживати в цих умовах вони закладали всі свої витрати в ціну товару. Тому ми очікуємо, що зі скасуванням регулювання, ціни не тільки не будуть рости, є всі підстави припускати, що ціни на окремі продукти можуть зменшуватися. По суті, прибирається трудомісткий і корупційний "папірець" і узгоджувальний процес, а також ризики, що прийде інспектор і почне "розбиратися" - штрафувати і т.д." - пояснює він

    Нагадаємо, до списку соціально значущих продуктів харчування входять борошно пшеничне, хліб, хлібобулочні вироби з пшеничного і житнього борошна, макарони, крупи, рис, яловичина і свинина, крім безкісткового м'яса, м'ясо птиці, курятина, варена ковбаса, коров'яче молоко, вершкове масло і соняшникова олія, сир, курячі яйця, цукор, овочі.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.