• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на цибулю в Україні впали до десятирічного мінімуму
    Опубликовано: 2016-09-16 20:30:00

    Станом на середину вересня 2016 року в Україні зафіксована найнижча ціна на цибулю за останні 10 років в еквіваленті європейської валюти. За даними Інформаційно-аналітичного центру «Шувар», сьогодні господарства України намагаються продати цибулю по 2,0-2,3 UAH/кг (0,06-0,07 €/кг), в порівнянні з минулим роком цибуля подешевшала майже в 2,5 рази, а в перерахунку на євро взагалі сягнула найнижчого показника за останні 10 років.

    До цього сезону найнижчий показник ціни на цибулю у вересні в еквіваленті національної валюти та євро був зафіксований у 2012 року. Тоді на оптовому ринку «Нежданий» в Херсонській області цибуля пропонувалась по 0,9-1,0 UAH/кг(0,09-0,10 €/кг). На оптовому ринку «Шувар» у Львові ціни в цей період формувались в діапазоні 1,2-1,3 UAH/кг (0,12-0,13 €/кг). Сьогодні на ринку «Нежданий» ціни на цибулю просіли до 2,4-2,8 UAH/кг(0,08-0,09 €/кг), а у Львові на «Шуварі» великим гуртом цибулю продавці пропонують за ціною 3,3-3,6 UAH/кг (0,11-0,12 €/кг).

    «Не дивлячись на те, що у більшості господарств врожайність суттєво знизилась цього року, загальна пропозиція на ринку сьогодні дуже велика бо площі під цибулею в Україні помітно розширились – розповідає Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи — Тиск на ціни зараз дуже великий, бо фермери намагаються позбутися цибулі, яка не придатна для тривалого зберігання через погану якість. Більш якісний товар закладається у сховища, і враховуючи те, що кількість тих сховищ суттєво збільшилась за останні роки, імовірність суттєвого підвищення ціни у другій половині сезону є дуже низька».

    Також експерт наголошує, що у сусідній Польщі зараз ціни на цибулю майже в три рази нижчі ніж у вересні 2015 року і становлять близько 0,08-0,12 €/кг, тобто відповідають цінами на ринку України. Цей чинник буде стримувати здороження української цибулі, бо в минулому році саме у вересні та жовтні зростання ціни на українську цибулю було призупинене завдяки імпорту.

    infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.