• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінагрополітики хоче кардинально змінити аграрну галузь
    Опубликовано: 2016-08-11 18:30:00

    Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий розповів, що робить міністерство для створення додаткової вартості української агропродукції, як житимуть далі розграбовані держкомпанії, чи запрацює ринок землі та чи потрібна підтримка українським фермерам.

    Міністерство аграрної політики та продовольства розробило три законопроекти, які можуть кардинально змінити аграрну галузь.

    Перший законопроект - щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Цей законопроект передбачає продаж прав оренди землі, а не прямий її продаж, як планувалося раніше. Передбачається, що продаж прав оренди землі сформує ціну на українські гектари і зруйнує міфи депутатів-популістів: "Вашу землю заберуть за безцінь".

    Другий - про державну підтримку малих та середніх фермерів. Згідно з ним, об'єднання ефективних фермерів можуть отримати від держави декілька мільйонів на розбудову інфраструктури.

    Третій - про продаж ДП "Укрспирт". Виробництво спирту контролюється державою і сьогодні - це "дійна корова" української корупції. Минулого року тіньовий обіг спирту перевищив 6 мільярдів гривень. Це майже стільки, скільки держава отримала в бюджет від легального спирту.

    Законопроектом передбачається, що заводи будуть продані виробникам алкогольних напоїв, які п'ять років матимуть ексклюзивне право виробляти спирт. Заводи, які не зацікавлять інвесторів, будуть запропоновані виробникам альтернативного пального або як майданчики для іншого виробництва.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.