• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Боротьба із АЧС триває: в Україні зафіксовано ще чотири спалахи
    Опубликовано: 2016-08-03 20:30:00

    Три випадки виявили у господарствах Одеській області, і один - у Чернігівській.

    За останній період в Україні зареєстровано чотири спалахи захворювання на африканську чуму свиней (АЧС): три в Одеській і один у Чернігівській областях.

    За повідомлення ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, зафіксовано спалах АЧС у селі Осички Савранського району Одеської області. У цьому населеному пункті сформована група із вилучення свиней за участю представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, райдержадміністрації та фахівців ветеринарної медицини.

    У селі Шляхове Балтського району Одеської області через спалах АЧС вилучено та знищено 24 голови свиней. З метою координації дій із локалізації та ліквідації спалаху АЧС 02.08.2016 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Балтській райдержадміністрації.

    Крім того, через спалах АЧС вилучено та знищено 97 голів свиней у ФО Варбанець В.В. (територія Барановської сільської ради Іванівського району Одеської області). 02.08.2016 відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Іванівській райдержадміністрації щодо вжиття заходів із локалізації та ліквідації захворювання у вказаній території.

    У свою чергу, за інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області, у зв’язку з встановленням випадку АЧС станом на 02.08.2016 відбулося засідання Державної протиепізоотичної комісії при Ічнянській райдержадміністрації. На ньому затвердили План заходів щодо профілактики, недопущення, поширення та ліквідації захворювання африканською чумою свиней в приватному секторі села Бакаївка Ічнянського району Чернігівської області. На місці працюють оперативні групи з вилучення свинопоголів’я та м’ясопродуктів з господарств громадян. На даний момент вилучено 3 голови свиней загальною вагою 400 кг.

    Із метою локалізації та ліквідації захворювання у всіх зазначених неблагополучних пунктах функціонують стаціонарні карантинно-міліцейські пости за участю фахівців Нацполіції, Нацгвардії та ветеринарних спеціалістів. У зонах спостереження та нагляду ведеться моніторинг фізіологічного стану тварин, а на карантинних постах проводиться дезінфекція автотранспорту. Торгівля живими свинями, м’ясом із них та іншими продуктами на місцевих базарах заборонена. Серед населення продовжується роз’яснювальна робота.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.