• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ячмінь подорожчав на 50-150 гривень
    Опубликовано: 2016-07-31 16:30:00

    Протягом минулого тижня ціни на ячмінь мали виражену зростаючу тенденцію. Так, на умовах поставки EXW-елеватор закупівельні ціни зросли на 50-150 грн/т, на умовах поставки СРТ-порт — на 100 грн/тонну, повідомляє Аграрний союз України.

    Незважаючи на тиск нового врожаю й підвищення прогнозів, щодо загального валу ячменю (очікується понад 8 млн тонн) все ж ціни зростали завдяки високому попиту і високим темпам експортних відвантажень. Зазначають, що лише за 25 днів липня на експорт відвантажено понад 1,1 млн тонн ячменю, проти 0,85 млн тонн за увесь липень минулого року.

    Експортні ціни зросли на 2-3 доларів/тонну, що й надало підтримку внутрішнім цінам. Крім того, біржові котирування на серпневі контракти на ячмінь на Угорській біржі значних змін не зазнали.

    З одного боку, світовий попит та експортні ціни підвищилися і дає надію на подальше підвищення цін на ячмінь, з іншого боку — відчувається тиск нового врожаю на ринку, адже зазвичай більшість аграріїв ячмінь реалізують в перші місяці, а складські сховища вивільняють для інших видів зернових і олійних культур.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.