• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Буряк продають вдвічі дешевше, а морква впала в ціні в чотири рази
    Опубликовано: 2016-07-18 17:30:00

    Пропозиція коренеплодів на ринку України на сьогоднішній день набагато більша, ніж в середині липня попереднього року.

    На сьогоднішній день українські фермери відвантажують коренеплоди в рази дешевше, ніж в середині липня попереднього року. Наразі буряк в Україні коштує 1,5-3 грн/кг (0,05-0,1 євро/кг), що в середньому вдвічі дешевше, ніж рік тому. У той же час, морква за рік подешевшала більш ніж в 4 рази і пропонується сьогодні по 4-6 грн/кг (0,1-0,2 євро/кг).

    Таку ситуацію галузеві експерти пов'язують з тим, що пропозиція коренеплодів на ринку України на сьогоднішній день набагато більша, ніж в середині липня попереднього року. Збір моркви і буряка в господарствах зараз ведеться досить активно, в той час як рік тому плановому збору врожаю перешкоджали несприятливі погодні умови.

    Крім того, наразі українські виробники не мають можливості вести продаж на ринок Криму, куди вони активно відвантажували коренеплоди в липні попереднього року. При цьому, попит на внутрішньому ринку зараз стриманий, а рік тому купівельна активність була досить високою.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.