• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Податок з кожного гектара дасть 5-5,5 млрд грн до бюджету
    Опубликовано: 2016-07-15 15:30:00

    Податок не стане додатковий тягарем, я лиже зобов'яже тіньових аграріїв платити справедливі податки, вважає Андрій Дикун.

    Аграрії можуть почати платити податок «мінімального зобов'язання з гектару», повідомив голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, котрий підтримав законодавчу ініціативу Всеукраїнської аграрної ради. За словами голови Всеукраїнської Аграрної Ради Андрія Дикуна, введення законопроекту забезпечить бюджет держави додатковими 5-5,5 млрд грн. На даний момент аграрний сектор забезпечує 13% ВВП України і 30% валютних надходжень.  

    «Новий уряд схвалив ініціативу ВАР, розроблену спільно з рядом асоціацій. Ми пропонуємо уряду прийняти законопроект про «мінімальні соціальні зобов'язання з 1 га», - заявляє Дикун. За його словами, встановивши середню вартість по країні в розмірі 300 грн з 1 га, це 1% нормативної грошової оцінки землі, ми зможемо зобов'язати тіньових аграріїв почати виплачувати справедливі податки, а білий сектор, в свою чергу, не постраждає: «Так як у всіх реально працюючих підприємствах податкові платежі перевищують цю суму».

    Відповідно, їм не доведеться нічого додатково платити, пояснює Дикун. Також, підкреслює він, важливо розуміти, що вартість щороку буде індексуватися. «Законопроект виник на основі побажань аграріїв, які виступають за рівні умови на ринку. ВАР виступив з ідеєю даного законопроекту, яку підтримали інші учасники ринку, і запропонував його на розгляд депутатам і Мінфіну. Головний сенс його полягає в тому, що податки повинні платити всі аграрії, тим самим створюючи конкурентні умови для всіх компаній», - зазначає Дикун.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.