• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Імпорт сільгосптехніки в Україну значно виріс
    Опубликовано: 2016-07-04 17:30:00

    Україна за минулі п'ять місяців 2016 р. імпортувала тракторів на $ 200 млн. Це всього на десяту частину менше, ніж за весь 2015 р.

    Основними покупцями дорогих імпортних тракторів і комбайнів стали фермери «середньої руки» із земельним банком від 500 га до 5 тис. га. Головною причиною такого зростання імпорту сільгосптехніки стала економічна криза в державі.

    По-перше, фермери купують техніку боячись подальшої девальвації гривні. По-друге - через зміни в податковому кодексі фермери вкладають кошти в техніку для оптимізації ПДВ. Так, очікується, що до кінця 2016 року ринок зросте ще на 40-50%.

    Самі учасники ринку заявляють про необхідність у високій функціональності сільгосптехніки. «Сучасні моделі без проблем працюють і з сівалками, і з підбирачами, і з іншої причіпної технікою. Тому фермери замість дешевої і спрощеної версії трактора вибирають дорогу, але більш функціональну та економічну. Орієнтуючись на нові вимоги покупців, компанії почали заводити на ринок нові лінійки техніки, розраховані на середніх фермерів.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.