Імпорт сільгосптехніки в Україну значно виріс

04 июл, 17:30

Україна за минулі п'ять місяців 2016 р. імпортувала тракторів на $ 200 млн. Це всього на десяту частину менше, ніж за весь 2015 р.

Основними покупцями дорогих імпортних тракторів і комбайнів стали фермери «середньої руки» із земельним банком від 500 га до 5 тис. га. Головною причиною такого зростання імпорту сільгосптехніки стала економічна криза в державі.

По-перше, фермери купують техніку боячись подальшої девальвації гривні. По-друге - через зміни в податковому кодексі фермери вкладають кошти в техніку для оптимізації ПДВ. Так, очікується, що до кінця 2016 року ринок зросте ще на 40-50%.

Самі учасники ринку заявляють про необхідність у високій функціональності сільгосптехніки. «Сучасні моделі без проблем працюють і з сівалками, і з підбирачами, і з іншої причіпної технікою. Тому фермери замість дешевої і спрощеної версії трактора вибирають дорогу, але більш функціональну та економічну. Орієнтуючись на нові вимоги покупців, компанії почали заводити на ринок нові лінійки техніки, розраховані на середніх фермерів.

agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/299051.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM