• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на українську пшеницю знизилися на 50 грн/т
    Опубликовано: 2016-06-20 11:30:00

    Закупівельні ціни на українську продовольчу пшеницю знизилися за два тижні на 50 грн/т на умовах поставки EXW-елеватора та СРТ-порту, тоді як на фуражну пшеницю вони значних змін не зазнали.

    Ціни знижувалися у відповідь на падіння експортних та світових цін, яке розпочалося ще наприкінці травня.

    Проте, за досліджуваний період експортні ціни знизилися лише на продовольчу пшеницю на 2-4 дол./т на умовах поставки FOB, тоді як на фуражну пшеницю експортні ціни навіть зросли на 2-4 дол./т.

    Біржові котирування на Чиказькій товарній біржі (СВОТ) за досліджуваний період здійснили скачок і знову опустилися вниз. Різниця між двома датами склала (+7,6 дол./т), проте в останні дні біржові котирування стрімко знижуються під тиском нового врожаю та високих темпів збиральної кампанії у США (обмолочено 11% запланованих площ).

    Інформація червневого звіту МСГ США свідчить про наявність рекордних перехідних залишків пшениці у світі, що на 14,8 млн тонн перевищують минулорічні.

    В Україні попит на пшеницю старого врожаю низький, оскільки експортні програми зведено до мінімуму й оператори ринку уже прицінюються до нового врожаю зерна. За попередніми оцінками, через дощову погоду можна очікувати підвищення частки фуражного зерна в цьогорічному врожаї пшениці.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.