• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄБРР підтримує органічне сільське господарство та виробництво їжі в Україні
    Опубликовано: 2016-06-09 11:33:58

    Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) створює нові можливості для успішної діяльності та конкурентоспроможності українських сільськогосподарських виробників на міжнародних ринках. Нова ініціатива ЄБРР орієнтована на місцевих виробників органічної харчової продукції, що зацікавлені у виході на глобальний ринок сертифікованої органічної їжі та напоїв. Ця ініціатива тісно пов’язана з поточною стратегією українського уряду, в якій розвиток органічного сільського господарства, переробки та роздрібної торгівлі віднесено до найвищих пріоритетів.
    У місті Рівному на заході України відбудеться спеціалізований одноденний захід за фінансової підтримки Казначейства США, що буде присвячений викликам та можливостям для українських виробників органічної їжі, котрі бажають працювати на відповідному світовому ринку, місткість якого оцінюється приблизно в $80 млрд. Цей захід буде організований ЄБРР та Громадською спілкою «Органічна Україна» за підтримки Рівненської обласної адміністрації та Міністерства аграрної політики та продовольства України.
    За оцінками експертів, в Україні зареєстровано приблизно 180 компаній-виробників органічної їжі, що обробляють приблизно 400764 га сертифікованих органічних сільськогосподарських земель (1% від загальної площі орних земель в Україні). Це набагато менше, ніж у країнах ЄС (наприклад, в Австрії для органічного фермерства використовується 19,4% орних земель), отже існують можливості для зростання. Сприятливе географічне розташування дає Україні можливість забезпечувати потреби ЄС, де ринок органічної їжі збільшився у чотири рази за останнє десятиріччя. Споживачі органічної їжі в країнах ЄС зараз витрачають вдвічі більше, ніж 10 років тому, і ця тенденція скоріше за все продовжиться. Проте ЄС має обмежені земельні ресурси для органічного фермерства і тому змушений імпортувати органічні продукти з понад 130 країн за межами Європи для того, щоб задовольнити попит, який постійно зростає. На заході у Рівному, в якому братимуть участь представники державного і приватного сектору, у тому числі спеціалісти Міністерства аграрної політики України, представники місцевих органів влади та фахових асоціацій, науковці, галузеві експерти, виробники і трейдери, основну увагу буде приділено таким темам, як розвиток регіональних та міжнародних ланцюжків поставок, зміцнення конкурентоспроможності місцевих виробників органічної продукції, а також розвиток потенціалу малих і середніх підприємств, які працюють в українській галузі органічної харчової продукції.
    Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий зазначив: «У рамках стратегії реформ агропромислового комплексу «3+5», ми підтримуємо зусилля, спрямовані на розвиток ринку органічної харчової продукції в Україні шляхом підвищення її конкурентоспроможності, розвитку компетентності виробників та створення позитивного іміджу українських органічних продуктів за кордоном. Розвиток цього сегменту ринку сприятиме збільшенню доходів українських виробників органічної продукції, створенню нових робочих місць, особливо у сільській місцевості, а також впровадженню кращих екологічних рішень місцевими сільськогосподарськими компаніями. Отже, сьогоднішній захід є важливою платформою, яку ми разом з нашими партнерами в ЄБРР маємо використати для просування цієї важливої ініціативи».
    ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Станом на кінець травня 2016 року Банк узяв на себе зобов'язання щодо надання понад €11,6 млрд. в рамках 364 проектів по всій країні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.