• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії сплатили до держбюджету 1 млрд. грн. ПДВ
    Опубликовано: 2016-05-31 16:30:00

    За I квартал 2016 року сільгосптоваровиробниками задекларовані податкові зобов'язання на 1,7 млрд грн. Із зазначеної суми 1 млрд грн надійшов до державного бюджету, 700 млн.  були перераховані на спеціальні рахунки. Про це розповів глава департаменту ДФС з податків для юридичних осіб Олексій Лишенко.

    Всього за вказаний період на спецрахунках аграріїв було акумульовано 4,5 млрд грн.

    Зменшення обсягу коштів, що перераховуються в ДФС пов'язують зі скороченням поставок сільськогосподарської продукції - компаніям невигідно використовувати «спецрежимників» для мінімізації податкових зобов'язань, оскільки 85% суми ПДВ зараз надходить до бюджету.

    Остаточний аналіз фіскальної ефективності нововведень ДФС спільно з експертами планує провести в кінці 2016 року.

    Директор профільного департаменту також констатував поступове скорочення числа звернень аграріїв з питань адміністрування ПДВ. Частково необхідність в роз'яснювальній роботі пропала за рахунок проведення в областях семінарів ДФС з нової моделі оподаткування.

    Нагадаємо, що протягом перехідного періоду, якому передує повне скасування спецрежиму ПДВ, виробникам молока і м'яса ВРХ повертається 80% ПДВ, тоді як представники агросектору, що працюють з технічними та зерновими культурами, отримують в своє розпорядження 15% податку. Для всіх інших аграріїв співвідношення становитиме 1:1.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.