• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ перевірить ринок гречки щодо цінового зговору
    Опубликовано: 2016-05-24 15:30:00

    Антимонопольний комітет проводить дослідження на предмет наявності порушень законодавства про захист економічної конкуренції на ринку гречаної крупи через різкий ріст цін на даний продукт.

    «Антимонопольний комітет, у межах компетенції, досліджує ринки споживчих (у тому числі соціально значимих для населення) товарів і з'ясовує, чи пов'язані причини різкого збільшення ціни на крупу гречану з порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції (зловживання монопольним становищем, антиконкурентними погодженими діями, несумлінної конкуренції й т.д.)», — сказано в повідомленні АМКУ.

    Станом на 23 травня, у комітеті триває розслідування за ознаками здійснення виробниками крупи гречаної антиконкурентних погоджених дій (ч. 3 ст. 6 Закону "Про захист економічної конкуренції"), відкритого за фактом стрімкого й економічно необґрунтованого збільшення оптово-відпускних цін.

    На даному етапі органами комітету здійснюються заходи щодо залучення суб'єктів господарювання до справи як відповідачів.

    У випадку підтвердження фактів наявності порушень на учасників ринку можуть бути накладені штрафні санкції в розмірі до 10% від доходу за попередній фінансовий рік, дані рекомендації з усунення порушень.

    Нагадаємо, у лютому Антимонопольний комітет констатував відсутність росту цін на ринку гречаної крупи.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.