• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український агросектор має створювати додаткову вартість - Тарас Кутовий
    Опубликовано: 2016-05-23 17:30:00

    Тарас Кутовий бачить своїм завданням змінити вектор і структуру економіки українського аграрного сектору. Про це Міністр аграрної політики і продовольства заявив в ефірі 5 каналу, інформує прес-служба Мінагрополітики.

    «Сьогодні в галузі існує велика орієнтація на холдинги, а ефективність вимірюється кількістю мільйонів тонн, які продукує агросектор. Але нам потрібно орієнтуватися на створення додаткової вартості», - сказав Тарас Кутовий. Як приклад він навів досвід Королівства Данія, яке, маючи вдесятеро менше сільськогосподарських земель ніж Україна, генерує на 50% більше виручки від продажу с/г продукції.

    На думку міністра, виробництво продукції з додатковою вартістю – це сегмент, в якому мають розвиватися малі і середні аграрії, які технологічно не можуть конкурувати з великими агрохолдингами. У свою чергу, додаткова вартість приведе до створення робочих місць і багатоукладності в селах.

    Прикладом виробництва з додатковою вартістю Тарас Кутовий назвав вирощування органічних продуктів: «Великі компанії ніколи не будуть займатися органічним виробництвом, а для малих це ніша і великий потенціал, адже на органіці можна заробити більше грошей».

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.