• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кутовий заявляє про важлівість міжнародної підтримки в розвитку АПК
    Опубликовано: 2016-04-30 15:30:00

    Мінагрополітики працює над визначенням основних напрямів розвитку аграрного сектору на 2016 рік, які мають робочу назву "3+5". Підтримка міжнародних донорських організацій є надзвичайно важливою для провадження цих пріоритетів. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з донорськими організаціями, міжнародними експертами, представниками іноземних посольств, що працюють в Україні та міжнародними фінансовими організаціями, повідомили AgroNews в прес-службі Мінагрополітики в п'ятницю.

    Міністр підкреслив, що основними принципами роботи відомства буде прозорість та фокус на результативність роботи. «Ми будемо працювати відкрито та публічно. Перед нами є три основні завдання над якими  необхідно сконцентруватися. Це – розвиток сільських територій з акцентом на малий та середній бізнес, земельна реформа, реформування системи державної підтримки», - підкреслив Тарас Кутовий.

    Також Міністр наголосив на ще п’яти пріоритетних напрямках діяльності. Це – розвиток зовнішніх та внутрішніх ринків. Наступний напрям – нішеві культури та виробництво органічної продукції.

    «Також одним із ключових завдань є підготовлена програма приватизації державних підприємств, до якої хочемо залучити найкращі світові практики. Ми маємо враховувати права селян в процесі приватизації державних підприємств в АПК»,- повідомив Кутовий.

    Міністр окреслив такі пріоритетні напрями як зрошення, особливо в південних областях. «Значну увагу необхідно приділити до забезпечення повноцінного функціонування Держпродспоживслужби», - підкреслив очільник відомства.

    Тарас Кутовий зауважив, що інституційна реформа Міністерства та ЦОВВ є необхідною для впровадження вищезгаданих ініціатив: «За результатами зустрічі ми заручилися підтримкою донорів в розвитку аграрного сектору».

    Зі свого боку Голова аграрного напрямку Групи підтримки України в Європейській комісії Ніколя Верле запевнив Міністра у повній підтримці донорів. «Ми раді, що у нас є розуміння і взаємний конструктивний діалог. Розуміємо, наскільки для вас важливі конкретні результати і донорські організації готові вам в цьому допомогти на протязі перших 100 днів роботи в Уряді і надалі», - підсумував Ніколя Верле.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.