• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «AGROEXPO-2015». Як це було
    Опубликовано: 2015-10-08 08:19:58

    З 1 по 3 жовтня у Кіровограді пройшла національна агропромислова виставка «AGROEXPO-2015». Трьоденна виставка була насичена різноманітними подіями, такими як:
    • демонстрація новенької вітчизняної та імпортної польової техніки;
    • панельні дискусії, круглі столи, семінари для аграріїв за участю Мінагрополітики;
    • культурно-розважальний захід «Покровський ярмарок»;
    • прес-конференції за участю голів державних та громадських аграрних організацій.

    Відкривав «AGROEXPO-2015» Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. Докладніше про найближчі перспективи розвитку аграрного сектору в інтерв’ю з Міністром.

    Організаторами виставки виступили: Міністерство аграрної політики та продовольства України, Торгово-промислова палата України, Федерація роботодавців України, Національна академія аграрних наук України, Асоціація підприємств-виробників техніки та обладнання для агропромислового комплексу «Украгромаш», Всеукраїнська громадська організація Українська асоціація аграрних інженерів, Кіровоградська облдержадміністрація.
    Серед учасників виставки були:
    • виробники с/г техніки зі світовими іменами (LEMKEN, GRATE PLAINS, VADERSTAD, VERSATILE, CASE H, JOHN DEERE), та вітчизняні виробники (Червона Зірка, Лозівські машини, БілоцерківМАЗ, Харьківський тракторний завод, Бердянські жатки та багато ін.);
    • виробники насіння, мінеральних добрив, ЗЗР;
    • представники найвідоміших українських аграрних ЗМІ, такі як: журнал «Пропозиція», «Зоря аграрна», «Агроперспектива»;
    • представники аграрних інтернет-ресурсів, такі як тендерна онлайн-платформа Uagro.ua.
     
    Саме питання розвитку АПК в Інтернеті торкнувся в ході прес-конференції голова Аграрного союзу України Новіков Геннадій Володимирович. Адже Україна інтегрується в Європу, а це означає, що переходу на Інтернет-рейки вітчизняному агровиробнику не уникнути.
    Саме тому, головуючим із АПК так цікава тема «аграрії в онлайні». Адже Інтернет-платформи на кшталт Uagro не тільки спрощують співпрацю фермерів та торгівельних компаній, даючи можливість тендерувати аграріям зі всієї України, але й багато в чому протидіють корупції в секторі. Завдяки тендерам з’являється конкуренція, а вона – найкращий важіль проти всіляких корупційних схем. В Україні вже зараз є сильний потенціал для розвитку аграрного сектору, не менший ніж у Америки або Росії. А розвиток зручних сервісів тільки прискорить цей конче потрібний для держави процес – вважають спеціалісти АПК.
    Отже, цьогорічна виставка «AGROEXPO» стала не тільки демонстрацією  сільгосптехніки та новітніх технологій, а й діловим форумом.
    На три дні Кіровоград зібрав представників великих машинобудівних компаній, топ-менеджерів іноземних і вітчизняних агрокорпорацій, а також експертів у сфері АПК міжнародного рівня.
    Майбутні випускники шкіл під час виставки отримали можливість вибрати для себе найбільш підходящий вищий навчальний заклад. На «AGROEXPO-2015» працював Всеукраїнський освітній ярмарок, де свої наукові потужності показали 25 ВНЗ.
    Загалом, в цьому році «AGROEXPO» зайняла площу в 86 200 м2. Загальна кількість компаній-експонентів склала 450 учасників. Відвідали виставку за три дні 19 400 осіб.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.