• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрний комітет ВР підтримав законопроект щодо дерегуляції в АПК
    Опубликовано: 2015-09-17 09:23:53

    Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин на черговому засіданні 15 вересня 2015 р. підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» № 2558а від 31.08.2015. Про це повідомляє народний депутат з Полтавщини Олег Кулініч, член депутатської групи «Партія Відродження».

    Основна мета законопроекту № 2558а – скорочення адміністративних витрат для суб’єктів господарювання в АПК та зниження ризиків корупції в державних органах. Народними депутатами запропоновано скасувати та/або обмежити дію 22 дозвільних процедур та вимог щодо здійснення господарської діяльності, а також обмежити повноваження окремих державних органів щодо здійснення функцій державного контролю.

    Один з авторів законопроекту народний депутат Олег Кулініч наводить приклад подібної неефективної процедури: «В Україні існує доволі складна процедура дозволів на імпорт добрив. Так, кожному окремому виробнику слід отримувати дозвіл на імпорт добрив в Україну для кожного конкретного виду добрив. Це складна та дорога процедура, що займає в середньому 500 днів. У зв’язку з цим значна частина постачальників добрив відмовляється зі співпрацею з Україною, що призводить до монополізації ринку добрив та високою ціною на них. При цьому, в розвинутих країнах аналогічна українській реєстрація поширюється тільки на окремі види складних добрив. Законопроектом пропонується запровадити цивілізований принцип обігу добрив у відповідності до законодавства ЄС, що передбачає відсутність реєстрації найбільш поширених видів добрив».

    Окрім підтримки законопроекту № 2558а члени Комітет прийняли наступні рішення:

    Проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо удосконалення механізму передачі земельних ділянок, відчужених для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності) № 1270 від 05.12.2014 – підтримати.
    Проект Закону про внесення змін до статті 255 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування води, що використовується для гідротехнічної меліорації земельних ділянок сільгосппризначення № 2088а від 16.06.2015  –  підтримати.
    Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про особисте селянське господарство» (щодо окремих прав особистих селянських господарств та органів місцевого самоврядування) №2936 від 21.05.2015 – відправити на доопрацювання.
    Проект Закону про внесення змін до статті 79-1 Земельного кодексу України (щодо спрощення порядку формування земельних ділянок) № 2304а від 06.07.2015 – не підтримати.
    Проект Закону про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо створення стабільних умов оподаткування для залучення інвестицій у агропромисловий комплекс України № 2136а від 19.06.2015 – не підтримати.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.