• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кіровоградські господарники можуть стати першими партнерами «Аграрного страхового пулу»
    Опубликовано: 2015-07-24 08:31:43

    У Кіровограді відбувалася робоча зустріч голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка та фермерського активу області з генеральним директором організації страховиків «Аграрний страховий пул» Василем Назаренком.

    Діяльність організації «Аграрний страховий пул» (заснована у 2012 році) пов’язана з упровадженням страхування ризиків у сфері виробництва, зберігання та обігу сільськогосподарської продукції, в тому числі з добровільним страхуванням сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

    Перед офіційним зібранням господарників, чиновників з департаменту агропромислового комплексу ОДА та керівництвом області Василь Назаренко відвідав господарства ТОВ «Агрофірма «Хлібодар» (Знам’янський район). Нині це господарство, розташоване на базі чотирьох сільських рад (Суботівської, Богданівської, Знам’янської та Володимирівської), обробляє шість з половиною тисяч гектарів землі. Генеральний директор Руслан Згривець розповів про здобутки та проблеми господарства, акцентуючи увагу на ризиках сільгоспвиробництва, а також проблемах аграрного страхування, які чекають на розв’язання на законодавчому рівні.
    За словами Василя Назаренка, подібні зустрічі, так би мовити, в полі, надзвичайно корисні для розуміння того, над чим повинне працювати Київ. А роботи багато, зокрема потребує удосконалення закон про страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, вимагають удосконалення механізмів аграрного страхування.

    − У розвинутих країнах 70-80% сільськогосподарських площ – застраховані, в Україні маємо цифру у 3%! До речі, у програмі коаліції записано, що страхування має бути зручним і безпечним для кожного – від дрібного до великого господарника, − каже Василь Назаренко.

    Експерименти з аграрного страхування планують почати з Кіровоградщини. За словами керівника Аграрного страхового пулу, цьому сприяє потужна місцева команда, зацікавлена в розвитку агрострахування, а також природно-кліматичні умови.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.