• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спецрежим оподаткування для аграріїв ліквідувати не можна
    Опубликовано: 2015-06-25 08:25:32

    Промислово-підприємницька спільнота виступає проти ліквідації спеціального режиму оподаткування українського агропромислового сектору. Це єдина сфера економіки, яка продемонструвала стабільні показники розвитку за підсумками 2014р. й потребує міцної державної підтримки надалі. Таку думку президент УСПП Анатолій Кінах висловив на одному з українських телевізійних каналів.

    «Перед вітчизняним АПК постали серйозні ризики напередодні входження України до зони вільної торгівлі з ЄС. Відомо, що Європейський союз суттєво  підтримує власних фермерів, і форми такої підтримки є різноманітними. В тому числі – вартість кредитних ресурсів для сільськогосподарського виробництва в 5-6 разів нижча, ніж в Україні. Вивести вітчизняний агропромисловий комплекс на загальну систему оподаткування – значить, повністю обеззброїти її перед новим витком зростання конкуренції. При цьому про альтернативні варіанти підтримки галузі, забезпечення  доступом до    кредитування на сприятливих умовах складного виробництва сезонного характеру, не йдеться», – наголошує А.Кінах.

     Президент УСПП підкреслив, що уряд апелює до поточного проекту меморандуму з МВФ, в якому взяв на себе зобов’язання скасувати податкову підтримку. Однак необхідно  розробляти інші дієві протекціоністські  механізми,  що практикується в усьому світі,  і паралельно вести переговори з МВФ про пом’якшення  умов співпраці з ним.

          «Не можна загубити перспективну галузь.  Пропонують адресні цільові дотації для сільгоспвиробників, адже для цього спочатку треба на законодавчому рівні розробити і закріпити відповідну систему, прорахувати всі загрози та переваги. Сподіваємося, що уряд  в таких умовах чітко відстоюватиме інтереси агропромислового комплексу, галузі, яка в умовах тотальної економічної кризи може демонструвати зростання», – наголосив президент УСПП.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.