• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт соєвих бобів у 2015 році збільшиться до 2,3 млн тонн
    Опубликовано: 2015-03-25 08:30:35

    Експорт соєвих бобів у 2015 році збільшиться до 2,3 млн тонн. Такий прогноз 24 березня в ході прес-конференції озвучив експерт ДП «Держзовнішінформ» Євген Томашевський.

    Як повідомив у ході прес-конференції «Експорт продукції агропромислового комплексу України: підсумки 2014 року та перспективи у 2015 році» експерт  відділу АПК ДП «Держзовнішінформ» Євген Томашевський, експорт соєвих бобів стрімко зріс за останні 5 років. Поставки цієї культури на зовнішні ринки у 2014 році становили 1,7 млн тонн проти 1,5 млн тонн у 2013 році.  Експерт також  спрогнозував, що експорт соєвих бобів у 2015 році збільшиться до 2,3 млн тонн.
    Зі слів експерта, головними аргументами збільшення фізичних показників експорту цієї олійної культури слугують -  зростання попиту на світовому ринку та висока рентабельність при виробництві або експортних операціях.
    За даними, наведеними Євгеном Томашевським, основними ринками збуту українських соєвих бобів в 2014 році стали: Туреччина, Єгипет, Італія, Греція, Іран та Іспанія. Загальна вартість експорту сої у 2014 році складала 703 млн долл. США.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.