• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи можна поєднати українські реалії та європейське законодавство?
    Опубликовано: 2014-11-20 12:01:57

    У середу, 12 листопада, відбулися підсумкові збори за результатами візиту голландського спеціаліста з питань біобезпеки та контролю епізоотичної ситуації Ремко Шрайвера. Як ми повідомляли раніше, пан Шрайвер завітав до України з 10-денним візитом, в рамках співпраці з Проектом USAID Агроінвест, на прохання Асоціації свинарів України. Мета фахівця — допомогти українським тваринникам спростити низку дозвільних процедур та детально познайомитися з європейським досвідом.

    Під час перебування в Україні, пан Шрайвер вивчав українську систему біобезпеки на тваринницьких комплексах, спілкувався з представниками Держветфітослужби, Департаменту тваринництва Мінагрополітики та інвестиційними організаціями. Крім того, експерт відвідав державні та приватні лабораторії та поспілкувався з виробниками, щоб з’ясувати, як реалізуються законодавчі норми на практиці.

    За результатами візиту пан Шрайвер представив звіт, в якому звернув увагу на ключові аспекти, зокрема: дозвільну документацію на перевезення поголів’я в межах країни, імпортні/експортні операції та підходи до визначення ветеринарно-санітарних зон. Він надав перші рекомендації щодо покращення роботи українських аграріїв.

    Висновки робочої поїздки експерта нікого не здивували. На його переконання, в Україні складна, забюрократизована система отримання дозвільних документів на перевезення свиней. Крім незручності, вона відбивається на ціні продукції. Наприклад в Нідерландах не потрібно щоразу лабораторно досліджувати тварин, достатньо брати 12 проб зі стада раз на місяць.

    Виявилася очевидною невідповідність теорії практиці. Тобто норми, прописані в регламенті виконуються зі своїми «особливостями» в кожному окремому районі.

    Відповідно до умов співпраці, пан Шрайвер впродовж 10-ти днів надішле детальний офіційний звіт роботи в Україні. Цей документ Асоціація свинарів України зможе використовувати в подальших законодавчих ініціативах.

    Асоціація свинарів України

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.