• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що не так з українською аграрною освітою?
    Опубликовано: 2014-10-10 08:16:54

    Проблема якості аграрної освіти актуальна вже не перший рік. На думку заступника Міністра аграрної політики та продовольства Андрія Дикуна, зараз саме час її реформувати. Про це він розповів під час «АгроІвестФоруму», який відбувся 7 жовтня.

    «Згідно з аналітичними даними — аграрний бізнес і аграрна освіта — сектори, які існують в паралельних площинах. У той час, як держава витрачає мільярди гривень на освіту, бізнес не знає, де знайти фахівців. В аграрний сектор іде працювати менше 1% випускників — а це вже проблема», — зазначив Андрій Дикун.

    Традиційній освіті треба шукати альтернативи, переконаний заступник Міністра. Ними можуть стати приватні заклади освіти. Крім того, пан Дикун наголосив на вагомій частці практики в аграрних ВУЗах.

    «Наприклад, у Європі студент-аграрій, який навчається 4 роки, проходить практику і на молочній фермі (1 рік), і на свинофермі (1 рік), і на рослинній фермі(1 рік), ще рік у нього займає теорія. Відтак, по завершенню навчання він уміє працювати. У нас же, в кращому випадку, за 5 років навчання — в сумі, 2-3 місяці практики», — зауважив пан Дикун.

    Прес-центр Асоціації свинарів України

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.