• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЕБРР даст $60 млн на строительство зерноперевалочного терминала в морпорту Одессы
    Опубликовано: 2014-08-06 19:30:00

    Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає кредит в сумі до 60 мільйонів доларів ТОВ «Бруклін-Київ», одному з провідних приватних стивідорних компаній України, що будує зерноперевалочний термінал з прогнозованою пропускною здатністю 4,5 млн. метричних тонн зерна на рік в Одеському морському порту.

    Про це йдеться на сайті ЄБРР.

    «Проект реалізується відповідно до угоди між ТОВ «Бруклін-Київ» і компанією Louis Dreyfus Commodities, світовим лідером агропромислового бізнесу, яка передбачає створення спільного підприємства для розробки терміналу і управління ним, а також ведення супутньої діяльності.  Крім вирішення проблеми дефіциту сучасних глибоководних портових зерноперевалочних потужностей в Україні, проект буде корисним для регіону, завдяки створенню робочих місць і підвищенню економічної активності в цьому напрямку порту міста Одеси, — йдеться у повідомленні. — Враховуючи рекордні врожаї зернових в Україні в останні роки, країна стає все більш важливим ринком глобальних поставок зернових. В цьому відношенні ЄБРР приділяє особливу увагу розвитку портових зернових терміналів, переробних більше 95 відсотків експорту зерна з України».

    За словами директора ЄБРР з питань транспорту Сью Барретт проект має як регіональне, так і національне значення:

    «Ця ключова інвестиція посилить позиції Одеси, як крупного зернопереробного вузла і підтримає економічне зростання в Україні», — зазначила вона.

    Проект є частиною роботи ЄБРР в Україні, спрямованої на підтримку реального сектору вітчизняної економіки. ЄБРР очікує, що зможе інвестувати близько 1 млрд. Євро на рік, а на даний момент річний обсяг інвестицій з лютого 2014 перевищує 500 млн. євро. ЄБРР — найбільший фінансовий інвестор в Україні. Станом на 1 липня 2014 Банк виділив Україні понад 9,2 млрд. Євро (12,3 млрд. Дол. США) в рамках 329 проектів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.