• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пожежні гідранти
    Опубликовано: 2014-07-14 14:46:17

    Обладнання для забезпечення безпеки при пожежі може бути різноманітним, але можуть виникнути обставини, коли потрібно погашення пожежі водою, ось тоді придбання пожежного гідранту – це гостра необхідність.

     

    Пожежні гідранти - це пристрої, призначені для забору води з водопроводу для подальшого погашення будь-яких спалахів пожежі. Обладнання встановлюється таким чином, аби його місце знаходження було якомога далі від вогню. В компанії Импекс-Груп можна придбати як наземні так і підземні види пристроїв. Гідрант складається з установчої головки, клапанної коробки та стояка.

     

    Перший тип гідрантів встановлюють в закритому колодці або на підставці, потім закидаючи ґрунтом. А підземні гідранти мають спеціальну пожарну колонку, яка має два патрубки. Вони призначені для накручування пожарного шлангу.

     

    Експлуатація та утримання пожежного гідранту має бути згідно з правилами пожежної безпеки. Крім того, дуже важливо аби обладнання могло забезпечувати необхідну норму расходу води. Не менш ніж двічі на рік треба здійснювати перевірку пожежного гідранту і бажано це робити на весні або восени. Місце знаходження обладнання на водопровідній мережі має бути встановлено так, щоб забезпечувати погашення спалаху будь-яких масштабів у будівлі. Скоріш за все, це має бути біля місць руху автотранспорту на відстані не більш ніж 2,5 - 3 м від краю проїзної зони. Знаходження їх безпосередньо на дорозі суворо заборонено.

     

    Гідранти треба встановлювати вертикально. Колодці з пожежними гідрантами повинні закриватися люками встановленого зразку, а відкривати їх треба спеціальними ключами. У водопровідному колодязі можливо накопичення газів, тому, відкриваючи люк, заборонено палити або підпалювати будь що, використовуючи відкритий вогонь. Відкривати або закривати пожежний гідрант можна за допомогою пожежної колонки.

     

    Ремонт пожежних гідрантів повинні виконувати працівники водопровідно-каналізаційних господарств. Контрольну перевірку після завершення ремонтних робіт проводять представники пожежної служби, повідомляючи про це керівництво.

     

    Зняття пожежних гідрантів з водопровідної мережі біля населених пунктів строго заборонено без узгодження з представниками держпожнагляду. Інколи це роблять лише в місцях з піднятим рівнем ґрунтових вод. Після цього їх ретельно обстежують та приймають рішення щодо їх подальшого використання.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.