• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У крупных агроходингов хотят отобрать землю
    Опубликовано: 2014-02-13 00:09:33

    Голова парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Калетнік і народний депутат Іван Кириленко зареєстрували законопроект № 4109 від 6 лютого ц.р., яким пропонують надавати право оренди землі сільгосппризначення тільки за умови держреєстрації компанії за місцем розташування цих земель.

    На думку авторів законопроекту, підтримка і розвиток сільської інфраструктури за визначенням не є функцією агрохолдингів.

    "Засновники агрохолдингів проживають зовсім в іншому місці і ні вони, ні члени їх сімей не користуються сільською інфраструктурою. Надмірна концентрація земельних ресурсів агрохолдингами призводить до подальшого загострення соціальних проблем на селі, невирішення яких протягом багатьох років стало однією із головних причин аграрної кризи в Україні ", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

    Тому автори пропонують з метою збільшення надходження до місцевих сільських рад податкових та інших платежів від суб’єктів господарювання, а саме агрохолдингів, що орендують земельні ділянки, на законодавчому рівні врегулювати питання державної реєстрації агрохолдингів за місцем розташування орендованих земельних ділянок.

    Проектом передбачено обмеження граничних площ земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в оренді однієї особи з урахуванням осіб, пов’язаних з нею відносинами контролю не більше 10 відсотків площ сільськогосподарських угідь на території одного району та не більше 50 тис. га. сільськогосподарських угідь на території України.

    "Дані обмеження встановлюються перш за все для уникнення монополізації та надмірної концентрації земель сільськогосподарського призначення в одних руках, що сприятиме сталому розвитку усіх сільськогосподарських підприємств ", – наголошують автори законопроекту.

    ІЦ УАК

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.