• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сможет ли государство помочь аграриям
    Опубликовано: 2014-02-12 06:04:59

    Бюджетна підтримка аграрного сектору у 2014 році буде спрямована на галузі, що потребують її найбільше.
    На цьому наголосив в. о. міністра аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк на прес-конференції, передає Укрінформ.

    "Насамперед це тваринництво. Саме завдяки підтримці галузі у 2013 р. вдалося закріпити зростання цін в цій галузі. Однак підтримку необхідно продовжити, тому в цьогорічному бюджеті на розвиток тваринництва передбачено 900 млн грн, це на 250 млн грн більше, ніж у попередньому році", - зазначив керівник Мінагропроду.

    М. Присяжнюк зауважив, що торік був зменшений імпорт продукції галузі садівництва і виноградарства, а внутрішнє споживання зростало. Аби закріпити таку тенденцію у бюджетному розписі на підтримку галузі передбачено 700 млн грн, минулого року - всього 100 млн грн.

    "Аграрії зможуть скористатися цією підтримкою, зокрема й для викорчовування старих садів і виноградників, що є дуже кошторисно затратною статею", - сказав урядовець.

    У 2014 році продовжиться розбудова мережі оптових ринків, на це передбачено 200 млн грн. Це дасть можливість мінімізувати цінове коливання, в тому числі й сезонного, наголосив в. о. міністра АПК.

    grim.in.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.