• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Украине будет построен крупный морской терминал
    Опубликовано: 2014-02-09 23:08:35

    Проект передбачає будівництво СПГ-терміналу в районі м. Южне (Одеська обл.) Поруч з нафтовим терміналом ПАТ "Укртранснафта" і МТП "Південний".

    Головне управління Держземагентства в Одеській області видало держпідприємству "Національний проект "Ел Ен Джі Термінал" дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування об'єктів національного проекту.

    Ділянка майбутнього будівництва має площу близько 13,5 га. Вона розташований на території Сичавської сільської ради Комінтернівського району (за межами населеного пункту), повідомляє в суботу, 8 лютого, прес-служба ГУ Держземагентства в Одеській області.

    "Головне управління Держземагентства в Одеській області дало доручення територіальним органам Держземагентства в містах і районах області всіляко сприяти в межах своєї компетенції та відповідно до вимог чинного законодавства при відведенні земельних ділянок, необхідних для реалізації національних проектів на території області", - додали в прес-службі.

    Нагадаємо, у вересні 2013 року президент України Віктор Янукович висловив сподівання, що будівництво LNG-терміналу почнеться в середині 2014 року.

    Україна планує розділити будівництво LNG-терміналу на два етапи. На першому буде задіяно судно-термінал потужністю 5 млрд куб м газу на рік, на другому буде побудований наземний термінал потужністю 10 млрд куб м газу на рік.

    В рамках першого етапу будуть проведені днопоглиблювальні роботи (за рахунок коштів, що залучаються ДП "LNG-термінал", EUR121 млн), побудовано з'єднання з газопроводом високого тиску (за кошти ДК Укртрансгаз", вартість до EUR113 млн), встановлено орендоване судно-термінал.

    На другому етапі буде побудований наземний термінал (за кошти консорціуму інвесторів, вартість - EUR735 млн).

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.