• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Украине стало значительно легче регистрировать земельные наделы
    Опубликовано: 2014-02-09 03:03:36

    Український кадастр – складна високотехнологічна система, яка за своєю інфраструктурою, обсягом даних та кількістю операцій не має аналогів ні в одному іншому міністерстві або відомстві країни (карти, персональні дані, інформація про ділянку, електронні копії документів і т.д.)

    З початку 2013 року реєстрація земельних ділянок проходить повністю в автоматизованому режимі за допомогою програмного засобу «Національна кадастрова система», який у стислі терміни у рамках Проекту Світового банку розробили вітчизняні фахівці. У такий спосіб витрати часу при реєстрації земельної ділянки та черги зведено до мінімуму, – повідомив Голова Держземагентства України Сергій Тимченко під час підсумкової прес-конференції, що відбулася у Кабінеті Міністрів України.

    Наразі очільник земельного відомства розповів, що із запровадженням низки організаційно-технічних заходів суттєво спрощено процес реєстрації земельної ділянки. Кількість звернень до відповідних інстанцій зменшилась з трьох у 2011 році – до одного у 2013 році.

    Помітно зменшилась і тривалість надання адміністративної послуги:

    з державної реєстрації земельної ділянки – з 24 днів до 14 днів;

    з надання витягу про земельну ділянку – з 10 днів до 1 дня.

    Держземагентство України системно та послідовно працює над виконанням завдань керівництва держави щодо зменшення вартості надання послуг. Так, донедавна за державну реєстрацію земельної ділянки потрібно було сплатити 153 гривні, а у 2013 році – 65 гривень. Держземагентство розробило проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо скасування плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та змін до них», який прийнято Верховною Радою України у першому читанні. Відповідно до цього законодавчого акта державна реєстрація земельної ділянки буде безкоштовною.

    Крім того, зменшилась вартість надання витягу про земельну ділянку (з 71 гривні до 53 гривень).

    Як результат, у 2013 році зареєстровано 1 248 707 земельних ділянок, що значно більше порівняно з показниками 2011 року (750 052 наділи). Крім того, у 2013 році видано 911 526 витягів про земельну ділянку. Для порівняння, у 2012 році заявники отримали 387 810 таких документів. Тоді як протягом минулого року лише землевпорядники Київської області видали 90 752 витяги з Державного земельного кадастру. У Вінницький області видано 57 651 витяг з Поземельної книги, у Полтавській – 55 736, у Черкаській – 51 204 документи.

    Територіальні органи земельних ресурсів минулого року надали 119 889 відповідей на запити Мін’юсту, внесли 94 013 заяв на інвентаризацію.

    – Український кадастр – складна високотехнологічна система, яка за своєю інфраструктурою, обсягом даних та кількістю операцій не має аналогів ні в одному іншому міністерстві або відомстві країни (карти, персональні дані, інформація про ділянку, електронні копії документів і т.д.). Завдяки автоматизації процесів реєстрація земельної ділянки прискорилася в рази – при подачі повного і правильного пакету документів час фактичної реєстрації однієї ділянки не перевищує 30 хвилин, – наголосив Сергій Тимченко.

    Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.