• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Украине хотят отменить «сахарное» госрегулирование
    Опубликовано: 2014-02-07 08:21:41

    Народні депутати Володимир Пилипенко та Олег Кулініч (Партія регіонів) пропонують парламенту скасувати квоти на виробництво цукру на внутрішній ринок, а також мінімальні ціни на цукор і цукровий буряк.

    Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді під №4107, повідомляє "Интерфакс-Украина".

    Автори документа вважають за необхідне знизити ввізні мита на цукор-сирець і тростинний цукор з 50% до 5%. Такі дії дозволять збільшити обсяги імпорту цукру і, відповідно, доходів держбюджету. Депутати зазначають, що щорічно в Україні імпортується 1,5 тис. т цукру, що приносить до держбюджету близько 8 млн. грн. надходжень. Після зниження ставок очікується, що в 2014р. надходження складуть близько 250 млн. грн.

    Документ також передбачає виключення із закону "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру" статті про пільгове кредитування цукровиробників.

    На думку депутатів, запропоновані заходи дозволять лібералізувати ринок цукру і забезпечити вітчизняних споживачів широким асортиментом якісного цукру за низькою ціною.

    Закон "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру" був прийнятий Верховною Радою в 1999р. Документ регламентує ціноутворення в буряково-цукровому комплексі, вводить пільгове державне кредитування виробників цукру та цукрових буряків. Обсяги виробництва цукру, який поставляється на внутрішній ринок України, обмежуються квотою "А" (максимальна кількість цукру для поставки на внутрішній ринок з 1 вересня поточного року до 1 вересня майбутнього року для задоволення внутрішніх потреб).

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.