• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чего именно хотят от украинских аграриев
    Опубликовано: 2013-12-07 03:03:09

    Міністерство аграрної політики та продовольства приступило до розробки Державної програми розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року, яка буде прийнята у 2014 році. Про це УНН повідомили у прес-службі Міністерства.

    За повідомленням, у цьому документі будуть викладені конкретні шляхи, способи і механізми реалізації Стратегії розвитку аграрного сектору до 2020 року. Так, передусім цей документ передбачає підтримку дрібнотоварного та середнього товаровиробника і збереження українського села, наголосив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

    "Створюючи Стратегію, ми керувалися не принципами планової економіки, такими як «даєш врожай! даєш план!», а намагалися розробити умови для інвестування, проживання на селі, умови для того, щоб бізнес міг взяти на себе певну частину соціального забезпечення села", − повідомив глава міністерства.

    За його словами, відповідно до Стратегії, головне завдання – докласти всіх зусиль для підтримки дрібнотоварного та середньотоварного виробника і збереження українського села.

    При цьому міністр зазначив, що Стратегія розроблялася протягом року. До її створення були залучені громадські організації, різноманітні міжнародні структури. Наразі ж активно проводяться узгоджувальні наради, зокрема, з профільними асоціаціями, для розробки Державної програми розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року. Саме цей документ передбачатиме конкретні механізми та способи реалізації Стратегії.

    Зазначимо, фахівці Центру аграрних реформ відзначають, що "Стратегія розвитку аграрного сектору економіки України на період до 2020 року" має не лише негативні, а й позитивні риси.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.