• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Присяжнюк: За три роки Україна стала світовим лідером з експорту аграрної продукції
    Опубликовано: 2013-12-04 19:30:00

    За останні три роки в Україні валове виробництво сільгосппродукції зросло на 25%. Цього вдалося досягти завдяки системній роботі, проведеній Урядом і виробниками. За цей час аграрний сектор закріпив за собою статус лідера в економіці країни. І надалі необхідно працювати над тим, щоб АПК став невід’ємною частиною соціального забезпечення українського села. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «УНІАН» повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

    «Завдяки політиці Уряду вдалося підтримати динаміку розвитку аграрного сектору. У результаті, за три роки нам вдалося наростити валове виробництво сільгосппродукції на 25%. Відтак, аграрний сектор закріпив позиції лідера економіки України. І нарешті, нам вдалося покращити рівень матеріального забезпечення села», − наголосив Микола Присяжнюк.

    Міністр додав, що за три роки Україна стала одним зі світових лідерів з експорту аграрної продукції. Зокрема, зернової групи. Окрім того, за цей час на 30% вдалося розширити географію постачання української сільгосппродукції на зовнішні ринки.

    Також Микола Присяжнюк наголосив, що поступово зростають обсяги вирощування базової культури – зерна. Так, цьогоріч Україна отримала рекордний урожай − понад 61 мільйон тонн зерна.

    «Зараз ми продовжуємо працювати над тим, щоб економіка аграрного сектору стала невід’ємною частиною соціального забезпечення українського села. Ми маємо вселити в селянина надію на те, що про село піклується держава. Це і є одним з основних наших завдань на наступні роки», − наголосив Глава відомства.

    Нагадаємо, що вчора Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк відбув з робочою поїздкою до Китаю. Під час офіційного візиту очільник відомства проведе низку зустрічей у межах українсько-китайського партнерства в аграрному секторі.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.