Єдина слабкість України ― дуже низька купівельна спроможність населення. Сьогодні українець витрачає на продукти харчування близько 60% свого бюджету. Європеєць витрачає на їжу 30% зарплати, американець ― 25%. Через низькі доходи населення ємність ринку курятини в Україні невелика.
Про це заявив Олександр Бакуменко, голова Асоціації «Союз птахівників України» під час прес-туру на «Миронівську птахофабрику», як повідомляє кореспондент «Агравері».
За словами пана Бакуменка, галузь птахівництва в Україні у змозі значно збільшити виробництво м’яса птиці, проте ємність внутрішнього ринку не така велика.
«Якщо в США споживають на душу населення 48 кг м’яса, в Ізраїлі ― більше 57 кг, то в Україні ―25 кг. Це не тому, що ми більше не можемо виробити, а тому що дійсно низька купівельна спроможність. ― наголосив голова «Союзу птахівників України». ― В моєму розумінні, зараз найважливішим для нашої економіки є збільшення доходів населення, для того щоб збільшити ємність внутрішнього ринку. Тоді ми всі будемо і жити краще, і харчуватись краще», ― наголосив Олександр Бакуменко.
agravery
agrinews.com.ua