• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украина продолжает торг с ЕС
    Опубликовано: 2013-11-27 01:27:03

    Депутат Європейського парламенту заявив , що Європейський Союз готовий запропонувати Україні фінансову допомогу в розмірі до 1 мільярд євро на рік. Депутат Європейського парламенту Яцек Саріуш -Вольський , який раніше був спеціальним уповноваженим уряду Польщі з питань європейської інтеграції , заявив , що пропозиція фінансової допомоги з боку Європейського Союзу уряду України в кілька разів перевищує розмір фінансової допомоги , яку Євросоюз на початку дев’яностих років надав Польщі.

    За словами євродепутата , розмір допомоги Україні може коливатися в межах від 800 мільйонів до 1 мільярда євро на рік. Саріуш -Вольський підкреслив , що Польща свого часу отримала всього кілька десятків мільйонів євро допомоги , а трохи пізніше ця цифра зросла до 200 мільйонів євро на рік. Сам депутат брав безпосередню участь в процесі підготовки переговорів щодо асоціації Польщі та Європейського Союзу , тому чудово ознайомлений з усіма його пунктами . За його словами , Україна отримує від Європейського Союзу набагато кращі , ніж Польща , умови й в інших аспектах Угоди про асоціацію. Саріуш -Вольський розповів , що угода між Україною та Євросоюзом передбачає велику ступінь відкритості економік , причому не тільки в торговельній сфері , через те , що перестануть існувати митні бар’єри .

    На думку депутата , відбудеться уніфікація стандартів , і Україна , у разі успішного підписання Угоди отримає законодавство , яке на 60 — 70 % буде відповідати прийнятим у Європейському Союзі стандартам. Яцек Саріуш -Вольський підкреслив , що Польщі тоді, як і Україна зараз , не давали абсолютно ніяких гарантій повноправного членства в Європейському Союзі , однак завдяки виконану польським урядом роботі Польща увійшла до Євросоюзу. Він пояснив , що 25 років тому Польща перебувала в політичній та економічній ситуації на зразок тієї , в якій зараз знаходиться Україна . І , за його словами , Угода про асоціацію з Європейським Союзом дасть Україні шанс підняти свою економіку так , як це зробила Польща . Саріуш -Вольський зазначив , що реформи вимагатимуть досить значних зусиль з боку уряду України , але в результаті країна отримає сучасну та ефективну модель економіки.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.